Лиценцирајсвое дело ПребарајCC лиценцирани дела
Почетна arrow CC во медиумите arrow Кодот е закон
Кодот е закон Испечати Е-пошта
27.03.2008.
„Кодот и другите закони на киберпросторот“ е книга од Лоренс Лесиг, основачот на Криејтив комонс, која е преведена на хрватски и достапна бесплатно преку Интернет под лиценцата што дозволува умножување, дистрибуција и преработка доколку се наведе изворот (авторот и преведувачот) и новото дело се објави под исти услови под кои е примено.

Книгата е објавена во 1999 година, но темите и проблемите што ги опфаќа се актуелни. Може да им послужи како одличен вовед на сите заинтересирани за развојот на информатичкото општество што не го познаваат доволно англискиот јазик, а разбираат хрватски или српски.

Особено е интересен делот за примените на знаењата за регулативите за Интернет на полињата на преведување и локализација, интелектуална сопственост, приватност, слобода на изразување и сувереност.

Дополнување: еднократно
Брзина: брзо
Функционалност: одлична
Код: ХТМЛ
Дизајн: текстуален
Навигација: стандардна
Пребарувач: има
Клучни зборови: нема
Јавен бројач: нема
РСС/Атом: нема
Гугл-ранг: 2/10
Јазик: хрватски
Адреса: http://www.kod-je-zakon.net

Филип Стојановски
Извор: Време, рубрика: Веб-сајт на денот, датум на објавување: 31.05.2007

 
< Претходно   Следно >

Пребарување

PDF+CC

Advertisement

Најавување


Си ја заборавивте лозинката?
Сè уште немате налог? НаправетеCommunia
Order Cheap Female Viagra (Sildenafil) Online
Buy Cheap Malegra DXT Online
Buy Cheap Nolvadex Online
Buy Cheap Levitra Online
Buy Cheap Cialis Professional Online
Buy Cheap Flagyl Online
Buy Cheap Malegra DXT Online
buy levitra in new zealand
viagra buy online usa
buy prednisone 10mg
cialis viagra cheap
buy generic levitra with dapoxetine
viagra tablets for male online shopping in india
buy prednisone online cheap
buy generic viagra cialis levitra
Buy Cheap Malegra DXT Online
Buy Cheap Nolvadex Online
Buy Cheap Levitra Online